Utvidelse av klasse A1 til A2, A1 til A og A2 til A.

Vestkanten Bil & MC-skole

Utvidelse av klasse A1 til A2, A1 til A og A2 til A.

 

Overgang fra A1 til A2

For overgang fra A1 til A2, uten en ny oppkjøring, må du ha hatt sertifikat til klasse A1 i 2 år, være fylt 18 år, og ta et obligatorisk kurs på 11 timer. Du kan starte med denne opplæringen tidligst når du har 1 års erfaring med førerrett i klasse A1.

Du kan også utvide ditt førerkort fra A1 til A2 ved å ta en ny oppkjøring. Da er det ikke krav om 2 års førerrett i klasse A1. 

 

Overgang fra A1 til A

Du må ha en obligatorisk opplæring på 13 timer og bestå ny oppkjøring.

 

Overgang fra A2 til A

Du trenger et obligatorisk kurs ved utvidelse fra A2 til A. Denne opplæringen kan du tidligst starte med etter 1 års erfaring med førerrett i klasse A2. For å få utvide ditt sertifikat til klasse A må du ha minst 2 års førerrett i klasse A2 uten ny oppkjøring.

Dersom du har fylt 24 år, eller har mindre enn 2 års førerett i klasse A2, kan du få førerett i klasse A ved å gjennomføre et obligatorisk utvidelseskurs fra klasse A2 til A, samt bestå oppkjøring. Dette kurset kan også gjennomføres om du er fylt 23 år og har hatt førerett i klasse A2 i mindre enn ett år.

 

 

Ta kontakt

Messenger

Bruk av dine data

For å kunne levere tjenesten og tilby en best mulig brukeropplevelse til deg, samler vi inn og behandler en del teknisk informasjon om besøkende på nettsiden. Les mer om hvordan vi behandler personvern.

Mer informasjon
Jeg forstår

Personverninnstillinger

Ditt valg vil bli lagret i informasjonskapsler i nettleseren din slik at vi kan huske dine innstillinger neste gang du besøker vestkantenbilogmc.no. Les mer om hva vi lagrer i informasjonskapslene her.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre tjenester. Når vi har et inntrykk av hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem, får vi et bedre bilde av din brukeropplevelse, og kan jobbe videre for at Vestkanten Bil & MC-skole AS kan tilby deg en best mulig tjeneste.

Jeg godkjenner at mine data benyttes for å gi meg en bedre brukeropplevelse.

Ikke godkjenn
Godkjenn